Konferencija i hackathon Shift – početkom lipnja u Splitu

Konferencija Shift 2016 održat će se 2. i 3. lipnja u Splitu, a očekuje se dolazak preko 1200 posjetitelja. Naši kolege Ivan Burazin, osnivač Shift konferencije iz Codeanywhere, i Luka Abrus, direktor agencije Five i glavni sponzor, inače član HUJAK-a, predstavili su jučer na konferenciji za medije peto izdanje konferencije Shift.

U protekle četiri godine konferencija Shift je postala jedna od najvećih informatičkih konferencija u ovom dijelu Europe te kroz dva konferencijska dana postaje mjesto susreta za IT stručnjake, domaće i strane institucije, predstavnike investicijskih fondova, studente i medije.

shift

Od ove godine Shift je postao prvenstveno developerska konferencija, a jedna od novosti je i da su vodstvo Udruge „Shift“, kao glavnog organizatora konferencije, u potpunosti preuzeli djelatnici tvrtke Codeanywhere, inače dosadašnji suorganizatori. Codeanywhere uspješno razvija cloud rješenja za programiranje u hodu kao jedan je od najuspješnijih hrvatskih startupa te je do sada je dobila već nekoliko lokalnih i inozemnih kapitalnih investicija, a ured osim u Splitu ima i u Palo Altu u Kaliforniji.

Među ovogodišnjim predavačima su Dan Cuellar, Head of Test Engineering Shazama, servisa za prepoznavanje pjesama koji povezuje više od 500 milijuna korisnika, Darragh Curran koji vodi razvojni tim Intercoma, internetskog servisa kojim nudi sasvim novi način komunikacije s klijentima, Jonathan Lieberman, Head of Design u Operatoru, novom startupu suosnivača Ubera, Andrew Rollins, osnivač i Chief Software Architect  Localyticsa, vodeće platforme za praćenje korištenja mobilnih aplikacija te Ivan Nemytchenko, Developer Advocate GitLaba.

Shift osim same konferencije ima i natjecateljski dio, Shift Hackathon, natjecanje mladih i talentiranih programera koji će prihvatiti izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata. Timovi kandidata moći će se prijaviti putem službene stranice konferencije, a odabrani će sudjelovati u natjecanju. Najboljih 20 timova će dobiti priliku prezentirati svoju aplikaciju posjetiteljima Shift konferencije i stručnom žiriju na glavnoj pozornici HNK Split te se boriti za nagrade, čija vrijednost prelazi 150.000 američkih dolara.

Inače, na konferenciji za medije predstavljen je i Five Labs, otvoreni ured agencije Five, u kojem će posjetitelji konferencije moći dobiti savjete iskusnih programera, dizajnera i product managera kako napraviti najbolju aplikaciju. Kroz Five Labs posjetitelji će moći predstaviti svoje ideje, saznati više o cjelokupnom procesu razvoja aplikacija i Design Sprint radionicama, dobiti savjete za unapređenje korisničkog sučelja i dizajna vlastitih aplikacija, te zajedno sa stručnjacima analizirati i poboljšati njihovu arhitekturu i kôd.

Do 30. travnja možete kupiti dvije ulaznice za konferenciju Shift za cijenu jedne, a predstavnici HUJAK-a namjeravaju posjetiti konferenciju Shift.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: