Konferencija DORS/CLUC – 11.-13.5. u Zagrebu

HUJAK-ove partnerske udruge HrOpen i HULK od 11. do 13. svibnja 2016. organiziraju konferenciju DORS/CLUC 2016, 23.Dane otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users’ Conference, u Zagrebu na FER-u.dorscluc2016

DORS/CLUC je najstarija i najveća regionalna konferencija na temu slobodnog softvera, otvorenog koda, otvorenih normi i operacijskog sustava Linux. Neprofitne udruge HrOpen i HULK već 23 godine u Hrvatsku dovode najznačajnija imena open source zajednice te promiču primjenu otvorenih tehnologija. Ovogodišnje izdanje održat će se od 11. do 13. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i okupit će brojne entuzijaste i stručnjake open source tehnologija.

Kroz tri dana odličnih predavanja, zanimljivih radionica i zabavnih druženja, DORS/CLUC je mjesto na kojem se susreću hakeri, mala i srednja poduzeća, velike tvrtke, ali i predstavnici javnog sektora razmjenjujući iskustva te ističući prednosti i mogućnosti otvorenih sustava.

DORS / CLUC je podijeljen u dva dijela: predavanja i radionice. Dio predavanja pokriva: poslovne teme, najnovija iskustva implementacije slobodnog softvera i migracije u industriji i tehnologiji. Tijekom radionica koje su većinom tehničkog karaktera, polaznici imaju mogućnost naučiti kako koristiti neku tehnologiju, kako riješiti probleme primjenom otvorenih i slobodnih tehnologija.

Bez obzira da li ste početnik ili iskusni član slobodnog softvera i otvorenih tehnologia vjerujemo da će vam DORS/CLUC pružiti tri dana puna zanimljivih predavanja, informacija i networkinga. A ako ste student, možete možete i pomoći oko pripreme i održavanja konferencije kao volonter.

Više o konferenciji DORS/CLUC možete naći na službenim stranicama. Svi članovi HUJAK-a imaju pravo na 10% popusta na navedene kotizacije za predavanja, a na konferenciji će sudjelovati i predstavnici HUJAK-a te tom prilikom promovirati i konferenciju JavaCro’16 koja se održava tjedan kasnije u Rovinju.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: