Čestitka – projekt Neuroph osvojio Duke’s Choice Award 2013

Sa zadovoljstvom (i malim kašnjenjem) objavljujemo vijest da je projekt Neuroph nagrađen prestižnom nagradom u svijetu Jave 2013 Duke’s Choice Award!

Nagradu Duke’s Choice Award je u ime projekta Neuroph primio naš kolega i predavač na JavaCro’13 konferenciji, Zoran Ševarac s Fakulteta organizacijskih znanosti Sveučilišta u Beogradu, inače i voditelj (Community Leader) NetBeans korisničke grupe Srbije NUGS (Netbeans User Group Serbia), a o svemu je pisao i Java Magazine.

Ukratko, Neuroph je lightweight Java framework za rad s neuronskim mrežama koji na vizualan način omogućava kreiranje općenitih arhitektura temeljenih na neuronskim mrežama. Idealan za početnike u tom području, njegova jednostavnost, fleksibilnost i odlična dokumentacija ga čine izvrsnim alatom za rad s neuronskim mrežama (više na http://neuroph.sourceforge.net/index.html).

Zanimljivo je i to da smo imali smo čast da je svojevrsna konferencijska “pretpremijera” projekta Neuroph bila baš na našoj konferenciji JavaCro’13, a tko je sve čestitao kolegi Ševarcu i kako to izgleda kad vam takva nagrada omogući da sjedite kraj legendarnog Jamesa Goslinga, pogledajte na stranicama projekta http://neuroph.sourceforge.net/dukes_choice_award_2013.html

Ševarac i Gosling

Inače, kao što smo već javljali, kolega Ševarac stoji i iza ideje o jačem aktiviranju java zajednice u Srbiji u čemu će ga HUJAK svakako podržati!

Na kraju, još jednom čestitamo kolegi Ševarcu i cijelom timu Neuroph projekta i nadamo se da se ponovno uskoro vidimo, ako ne prije onda svakako na JavaCro’14!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: