Virtual JUG – najava predavanja za travanj 2014.

vJUG-logoU najavi su trenutno 2 online meetupa organiziranih od strane VirtualJUG (virtualne Java User grupe).

U najavi su sljedeći meetup-i:

  • Josh Long: “Building ‘Bootiful’ Applications with Spring Boot”  (04. travanj 2014., UTC 5 PM/EST 12 PM )
  • Kohsuke Kawaguchi: “Evolving code without breaking compatibility” (23. travanj 2014, 6PM BST / UTC 5PM  / 1PM EDT /10 AM PDT)

Josh Long inače je Spring evangelist, dok je Kohsuke Kawaguchi kreator popularnog CI servera Jenkins.

Podsjećamo, VirtualJUG-u možete pristupiti preko meetup linka!

Virtual JUG – najava nadolazećih predavanja

vJUG-logoU najavi su trenutno 2 online meetupa organiziranih od strane VirtualJUG (virtualne Java User grupe).

U najavi su sljedeći meetup-i:

  • Stuart Marks: “Java 8 Parallel Streams Workshop” (13. ožujak 2014., UTC 5 PM/EST 1 PM/PST 10AM)
  • Josh Long: “Building ‘Bootiful’ Applications with Spring Boot”  (04. april 2014., UTC 5 PM/EST 12 PM )

Podsjećamo, VirtualJUG-u možete pristupiti preko meetup linka!

Virtual JUG – najava 3 nadolazeća predavanja u 2014.

vJUG-logoO VirtualJUG-u smo već pisali, vjerujemo da ste pogledali i prezentacije s održana 3 meetup-a.

U najavi su 3 meetupa za siječanj  i veljaču 2014., a jedan smo vam već i najavili.

U najavi su sljedeći meetup-i:

  • Arun Gupta: “Getting starte with Java EE 7” (8. siječanj 2014, 18:00-19:00)
  • Sven Peters: ”How To Do Kick-Ass Software Development” (15. siječanj 2014. ,  17:00 – 18:00)
  • Matt Raible: “Comparing JVM Web frameworks” (5. veljače 2014. 17:00-18:00)

Podsjećamo, VirtualJUG-u možete pristupiti preko meetup linka!

Virtual JUG – najava predavanja

vJUG-logoVeć smo vas izvjestili da je osnovan vJUG (Virtual JUG) te da je održan prvi virtualni meetup. Od tada, još je jedan virtualni meetup održan, a još 2 meetupa su u najavi.

Uz meetup s predavanjem “Design is a Process, not a DocumentTrishe Gee, održan je i drugi meetup s predavanjem naslova “Drive by Contributions“, koji su održali Brent Beer i Matthew McCullough (obojica iz GitHub-a).

U najavi su još predavanja:

  • Markus Eisele: “Don’t be that guy! Developer Security Awareness” (04. prosinac 2013. 15:00-16:00)
  • Sven Peters: “How To Do Kick-Ass Software Development” (15. siječanj 2014. ,  17:00 – 18:00)

Live stream vJUG-a možete pratiti ovdje!

U vJUG se možete učlaniti preko meetup linka!

Video zapise s oba održana meetup-a možete pogledati na YouTube-u!

Design is a Process, not a Document

Drive by Contributions

Održan prvi Virtual JUG event

Ako ste posjetili neko HUJAK-ovo druženje, sigurno se sjećate da je Branko spomenuo kako je HUJAK  jedan od JUG-ova (Java User Group) širom svijeta.

Nedavno je osnovan i Virtual JUG (vJUG), a 21.11.2013. održan je i prvi vJUG event.

Osnivač ovakve vrste Java User grupe je Simon Maple.

Prenosimo vam ciljeve osnivanja i postojanja Virtual JUG-a, na engleskom jeziku, s izvornog članka:

  • Get technical leaders from around the world to present to the vJUG members (without travel cost concerns!).
  • Work with local JUGs to provide worldwide content to their members and help JUGs present to a worldwide audience.
  • Provide content to devs without access to a local JUG.
  • Be a hub that will stream content from other JUG sessions live

Također je naglašeno kako nije cilj ovakvom vrstom Java user grupe ugasiti postojeće lokalne Java User grupe.

Postati članom  ove virtualne Java user grupe možete preko meetup linka!

Ako ste ga propustili prvi vJUG event, dostupan je kao video, a u sklopu ovog event-a Trisha Gee održala je prezentaciju na temu “Design is a Process, not a Document“!