Infobip Dev Days i potraga za developerima

Infobip Dev DaysKao što smo već objavili, prošlu subotu, 13.6.2015. održala se konferencija Infobip Dev Days koja je okupila više od 200 sudionika. Dev Daysi su dosad bili interna višednevna Infobipova konferencija, a ove godine odlučili su jedan (zadnji) dan otvoriti za javnost. Tako se u subotu moglo čuti 8 predavanja s temama kao što su: Continuous Delivery, Scrum, SQL, Indexes, Effectiveness & Productivity, Machine Learning, Java Puzzlers i HA-JNDI, koja su predstavili Infobipovi Software Engineeri / Arhitekti / Product Owneri iz pet razvojnih centara (Pule, Rijeke, Zagreba, Beograda i Sarajeva) Izabel Jelenić, Aleksandar Branković, Mario Žagar, Aleksandar Dostić i Marko Stipanov te eminentni stručnjaci i profesori Markus Winand, Danilo Goliani i Jan Šnajder. HUJAK je isto bio tamo i imao reklamni prostor, a u nastavku donosimo i detalje o kompaniji Infobip, te njihov oglas za zaposlenje (niže).

Infobip_Infobip je s razvojem započeo 2006. godina, a danas ima 34 ureda, 700 djelatnika i ugovore s više od 800 telekom operatera, što rezultira da njegove usluge koristi više od 150 tisuća tvrtki. Infobipovih šest podatkovnih centara izvodi oko 400 servisa koji dnevno obrade 150 milijuna SMS poruka, više nego svi regionalni operateri zajedno. Sve je više je prisutan i u području virtualnih valuta gdje se probio u svijet računalnih igara te u drugim naprednim platnim uslugama, a njegove usluge koriste i poznata igra World of Tanks te SoftBank, jedan od najvećih mobilnih operatera na svijetu.

_18857939095_788e3f2745_o

U nastavku prenosimo Infobipov oglas za zaposlenje različitih pozicija, s isticanjem Java Software Engineera u Zagrebu: Kao tvrtka koja je usmjerena na kreiranje proizvoda, sve proizvode razvijamo in-house, a zatim ih plasiramo na svjetsko tržište. Naš core business je razvoj komunikacijske platforme za slanje SMS poruka, ali razvijamo i druge usluge, poput mobilnih plaćanja i VoIP-a. Zahvaljujući timskom radu, kreativnosti i inovativnosti naših ljudi u manje od 10 godina postali smo jedna od vodećih platformi u svijetu SMS-a s količinama mjesečnog prometa dvostruko većeg od broja stanovnika Kine 🙂 Naši klijenti, trenutno njih preko 150 000, vodeće su svjetske banke, IT kompanije i društvene mreže. Kako bismo bili i ostali na nivou da možemo raditi s ovakvim klijentima, svakako moramo ići uvijek u korak s tržištem, i ispred njega. Stoga smo trenutno u potrazi za novim članovima tima u našem uredu u Zagrebu, za sljedeće pozicije:

Ako vam priča zvuči dobro, a ne pronalazite se u opisu niti jedne od navedenih pozicija, pošaljite nam otvorenu prijavu na našoj Careers stranici.

Na kraju vam donosimo i nekoliko slika s Dev Daysa, a u članku Poslovnog dnevnika možete pročitati izjave Izabela Jelenića, suosnivača i CTO Infobipa, koji je ove subote i otvorio konferenciju, o virtualnoj valuti YCoins, razvoju 400 aplikacija i usluga sa 130 programera i još toliko sistemaša, od kojih je većina u Puli i Zagrebu, o šest podatkovnih centara, te novom razvojnom centru u Rijeci.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: