Nova Mreža – Java 8, najava JavaCro’14

U svibanjskom broju časopisa Mreža, koji je upravo stiže na kioske i u trgovine, imamo nekoliko iznenađenja. 🙂

Mreža - Java 8 naslovnica

Duke (18 g.) i njegov mlađi brat CroDuke (2,5 g.) već su pročitali novu Mrežu, a vi?

Prvo je članak o Javi 8 (Java Platform, Standard Edition 8) na čak tri stranice (str. 80-82) od Branka Mihaljevića, koji je u cijelosti izašao i online na Molexu (Mreža ekskluziv) pa ga možete i odmah pročitati, samo bez okvira o razvojnim okruženjima za Javu 8. U članku se pokušalo dotaknuti sve najvažnije stvari vezane uz izlazak Java SE 8, a ukratko i opisati kako je trenutno podržana s razine IDE-a (Eclipse, NetBeans, IntelliJ IDEA).

Java dream team

Isječak iz Java 8 webcasta – novu platformu predstavili su dečki iz Java (dream) teama
Mark Reinhold, Brian Goetz, Robert Vandette, Roger Riggs, Richard Bair i John Rose

Ovim putem zahvaljujemo časopisu Mreža (a posebno izvršnom uredniku Olegu Maštruku) što je na ovaj način podržala događaj izdavanja nove verzije platforme Java, a i što već godinama podržava i napore koje HUJAK radi u popularizaciji jezika, platforme i tehnologija Java, kao i naša druženja i konferencije Javantura i JavaCro te Java dane na HrOUG konferenciji.

Oglas MrežaJavacro14 212x282+3mmKad smo već kod konferencija i druženja HUJAK-a i svih “javoljubaca” (termin by O. Maštruko, vidjeti uvodnik Mreže), u novoj Mreži se nalazi i vijest o najavi skore konferencije JavaCro’14 (str. 16) polovicom svibnja u Poreču, kako bi je vidjeli i svi koji ne čitaju HUJAK-ove vijesti, a koja, iako relativno kratka, ima uz sebe poprilično veliki i uočljivi logotip JavaCro’14 :-). A osim toga tu je i oglas (desno) za konferenciju preko cijele stranice (str. 39), pa za sve vas koji još slučajno ne znate o čemu se radi naglašavamo da se 12. i 13. svibnja u Poreču u puna 2 dana očekuje čak 48 predavanja i najpoznatije hrvatsko, ali i regionalno druženje 250-tak javoljubaca iz 10-ak zemalja. Kako ne bi slučajno zaboravili s ovime ćemo vam još dosađivati sljedećih 3 tjedna 🙂

Inače, u novoj Mreži možete čitati i temu broja o IT tržištu u 2014., kolumne Ive Špigela, Vanje Švajcera i Tajane Barančić, čitati o uspjesima nekih članova HUJAK-a, vidjeti vijesti o Oracle Dayu 2014, CISEx Fridayu, konferenciji openSUSE, Danu otvorenih integracija, mrežnoj neutralnosti i povezanom kontinentu, turističkim startupima, intervju s pokretačima Repslyja (ex Salespod), online IDE-u Eclipse Orion, Leanu i predavanju Niklasa Modiga na konferenciji QED našeg člana CROZ-a te nizu drugih zanimljivosti.

A za sve one koji se dvoume trebaju li baš sad odmah kupiti Mrežu, a slučajno eto dolaze na JavaCro’14 u svibnju, možemo samo spomenuti da ih tamo potencijalno u torbi čeka jedan mrvicu zakašnjeli uskršnji / prvosvibanjski (kako kome više paše) poklon 🙂

 

 

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: