RealNetworks kupio dio Pet minuta i otvorio urede u Hrvatskoj – oba su članovi HUJAK-a i dolaze na JavaCro’14

PPet-minutaoznata američka tehnološka tvrtka RealNetworks, Inc. kupila je značajan dio tvrtke Pet minuta d.o.o. (inače člana HUJAK-a) tako što se prvo dogodio spinoff u novu tvrtku Pet minuta jedna sekunda d.o.o., koja je nakon toga promijenila naziv u RealNetworks d.o.o.

Tvrtka Pet minuta inače je poznata i po startupu ShoutEm, ali i radu za niz drugih klijenata poput Rhapsodyja, Squarespacea, Vervea ili Konzuma, a vlasnici će ostati Viktor Marohnić i Luka Abrus.

Viktor Marohnić i Luka Abrus – slika preuzeta s portala Netokracija

Iz Pet minuta naglašavaju kako je ovo rezultat 6 godina suradnje s kompanijom RealNetworks, pri čemu je značajnu ulogu odigrao baš kvalitetan razvojni tim u Zagrebu i Osijeku koji razvija mobilne aplikacije za Real Player Cloud. Koliko saznajemo u RealNetworksove nove urede u Zagrebu i Osijeku prelazi postojeći tim dizajnera, testera i developera pod vodstvom Miroslava Kelekovića kao direktora razvoja te Bojane Mandić kao menadžerice programa.

Real je godinama surađivao s tvrtkom Pet minuta kao vrijednim partnerom u razvoju mobilnih usluga.“naglasio je Jeff Chasen, potpredsjednik tvrtke RealNetworks zadužen za razvoj softvera i proizvoda. Osim toga dodao je: “Ovom akvizicijom smo okupili talentirane ljude koji za Real predstavljaju temelj snažnog tima za razvoj mobilnih rješenja u Hrvatskoj. Već u ovom trenutku zapošljavamo te se nadamo brzom proširenju tima. Uz zapošljavanje kvalificiranih programera mobilnih aplikacija, u potrazi smo za inženjerima s iskustvom u tehnologijama kao što su HTML5 i JavaScript.

Obje strane naglašavaju kako je ovo dobitna kombinacija jer Pet minuta prodajom dobiva dodatni kapital za daljnji razvoj tvrtke, dok se Zagrebu otvara nova tehnološka tvrtka koja će zapošljavati razvojne inženjere za rad za veliku američku kompaniju.

Ovi putem čestitamo tvrtki Pet minuta na uspješnoj prodaji dijela svoje tvrtke, a pogotovo dvojici osnivača i suvlasnika, Viktoru Marohniću i Luki Abrusu, a čestitamo i novoj tvrtci RealNetworks d.o.o. te im svima želimo puno sreće u poslovanju, ali i još više zapošljavanja naših domaćih snaga.

A eksluzivno dodajemo da je tvrtka RealNetworks d.o.o. upravo postala i novi član HUJAK-a te da će se na svibanjskoj konferenciji JavaCro’14 predstaviti s dva predavanja:

Novi tim RealNetworksa – slika preuzeta s Poslovnog tjednika

Ako želite znati više evo i nekoliko vezanih vijesti:

 

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: