Oracle Day 2014 – HUJAK predstavio JavaCro’14

Na osmom Oracle Dayu 2014 koji se održao 1. travnja 2014. u kongresnom centru HypoExpo održan je niz zanimljivih predavanja koje je slušalo 500-njak sudionika, a predstavnici HUJAK-a su zajedno s HrOUG-om i HrOpen-om imali izlagačko mjesto na kojem je predstavljen rad udruge i nadolazeća konferencija JavaCro’14.

Oracle Day 2014 je otvorio Marin Tadić, direktor Oracle Hrvatska, koji je u uvodnoj riječi istaknuo trenutne tehnološke trendove: globalizaciju, eksploziju količine podataka, povećanje mobilnosti, poslovni aspekt društvenih mreža i potrebu moderniziranja postojećih aplikacija i sustava. Nakon njega su uslijedili keynote predavači Olga Rumelioti, Senior Sales Director, South & Central Europe, Thomas Hofmann, Technology Presales Manager, Engineered Systems Competency Center, Oracle CEE te Alessandro Fragapane, Applications Sales Director, Oracle SCE region, koji su općenito prikazali Oraclov pogled na navedene trendove.

Hrvatske keynote predavače predsvodili su Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a, koji je inače i član HUJAK-a, s predavanjem o rezultatima i izvoznom potencijalu projekta fiskalizacije i Nenad Miodrag, arhitekt razvoja softwarea iz DOK-ING-a s predavanjem o instrumentoj ploči MyHMI i platformi za razvoj koju koriste od električnih automobila do vozila za razminiranje i rudarstvo. U skladu s time ispred dvorana su se pojavila i dva DOK-ING-ova elektro automobila koje su prisutni mogli detaljno razgledati.

Nakon pauze slijedio je niz predavanja i slučajeva korištenja od čega bi izdvojili cloud, BI i Exalogic/Exadata rješenja, elektronički zdravstveni zapis, “exalizaciju” u APIS IT-u, CRM u Vipnetu, Hyperion u Telekomu Srbije, Asset Management u nuklearnoj elektrani Krško i iskustva sa SPARC platformom u HPB-u.

Ovo je, osim što se čulo niz zanimljivih iskustava, bila i dobra prilika za sresti niz kolega i poznanika te razmijeniti informacije te bi svakako željeli da ovakvih događanja ima više, a jedino što bi spomenuli u negativnom kontekstu su bili problemi s vrlo sporom registracijom sudionika koja je djelomični razlog pomaku u satnici predavanja i nepostojanje mogućnosti identificiranja sudionika zbog akreditacijske kartice s čudnom izvedbom ispisa hrvatskih dijakritika te bez nekog oblika držača ili vezice.

U nastavku donosimo i nekoliko slika s konferencije:

 

 

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: