Vijest o konferenciji Javantura Zagreb 2014 na BUG online

Javantura sign+logo vert shadow 358x400Prenosimo u cijelosti vijest o konferenciji Javantura Zagreb 2014 objavljenoj na BUG online koju možete pronaći na http://www.bug.hr/vijesti/odrzana-konferencija-javantura-zagreb-2014/130705.aspx

Održana konferencija
Javantura Zagreb 2014

Java konferencija Javantura Zagreb 2014 je okupila 150 Java developera i donijela niz zanimljivih predavanja

U subotu se prvi put održala Javantura Zagreb 2014, jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama, koju su organizirali Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Udruženje za informacijske tehnologije HGK. Na konferenciji je bilo više od 150 sudionika, dijelom došlih i izvan Hrvatske, koji su imali prilike čuti 11 predavanja raspodijeljeno u 2 dvorane, većinom o novostima iz svijeta Jave i Java tehnologijama koje su se tek počele koristiti.

Tako je u prijepodnevnom dijelu bilo govora o integraciji CMS sustava Alfresco s grafnom bazom Neo4J, otvorenoj EU platformi ICT usluga za starije osobe, problematici Jave na klijentu, naprednom front-endu Sencha Touch za mobilne klijente, jeziku Groovy i bazama podataka te o jeziku Google Dart. Nakon toga uslijedili su zanimljivi, djelomično i humoristični, lightning talkovi sponzora i predstavljanje nadolazećih konferencija udruga prijatelja HUJAK-a.

U poslijepodnevnom dijelu uslijedila su predavanja kolege iz slovenske udruge OpenBlend o novom aplikacijskom poslužitelju WildFly 8 (ex JBoss), predstavljanje frameworka Vert.x, prikaz novog JavaScript engine-a Nashorn koji je naslijedio poznati Rhino, te usporedba platforme JavaFX i sad već vremešnog Swinga, da bi sve završilo izvrsnim predavanjem o frameworku Vaadin za brzi razvoj HTML5 web aplikacija, koje je bilo i najbolje ocijenjeno od sudionika.

Na kraju se održala i godišnja skupština udruge HUJAK na kojoj smo imali prilike čuti i neke zanimljive podatke o popularnosti Jave i svjetskim trendovima te usporediti tržište, mogućnosti zapošljavanja i plaće Java programera, globalno, ali i, što je važnije, lokalno u Hrvatskoj. HUJAK se pohvalio sa sve brojnijim članstvom i nizom međunarodnih kontakata te je također najavio skoro otvaranje novog kataloga hrvatskih Java tvrtki te objavu niza stranica pomoći pri Java certifikaciji, a na kraju su najavili i treću međunarodnu Java konferenciju JavaCro’14 koja će se ove godine održati u svibnju u Poreču. Želja HUJAK-a je bila predstaviti raznolike Java teme zanimljive širokom krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, a događaj je usprkos subotnjoj obilnoj kiši, bio vrlo dobro posjećen.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: