Press release – Prvo proljetno druženje

Zagreb, 04. travnja 2012.

Održano prvo proljetno druženje članova Hrvatske udruge Java korisnika

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) na prvom proljetnom druženju predstavila je svoje ciljeve i planove za ovu godinu te najavila partnersku ulogu u organizaciji prve hrvatske Java konferencije.

Udruga HUJAK nastala je inicijativom stručnjaka koji žele promicati tehnologije vezane uz jezik i platformu Java, koja je danas jedna od vodećih platformi za razvoj velikih informacijskih poslovnih sustava. Prva organizirana okupljanja poklonika Java tehnologija započela su još 2011. godine, kada je u sklopu HrOUG konferencije održan „Java dan“, a daljnja želja za službenim okupljanjima pojedinaca i tvrtki koji koriste i razvijaju rješenja na platformi Java rezultirala je formalnim osnivanjem udruge HUJAK krajem 2011. godine, članicom i međunarodne grupe udruga Java User Groups.

Na prvom većem proljetnom druženju članova HUJAK-a predstavljeni su ciljevi i aktivnosti udruge te planovi za ovu godinu. Osim promicanja znanja, značaja i prisutnosti tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java, druženja članova s ciljem razmjene znanja i iskustava, udruga HUJAK pružat će usluge savjetovanja, obrazovanja i pomoći u svom području djelovanja, testiranja znanja i vještina, savjetovanje za poslodavce i posloprimce prilikom zapošljavanja, te pomoć kod certificiranja. Već na sljedećim druženjima članovi će imati priliku ispričati svoja iskustva i dosadašnja postignuća kako bi se potaknula razmjena znanja i međusobna suradnja.

Osim suradnje s drugim udrugama u planu su i nastupi na konferencijama, a posebno se, po prvi put u Hrvatskoj, ističe održavanje dvodnevne konferencije Java 2012 krajem svibnja. „Konferencija Java 2012 prvo je veće okupljanje Java zajednice, ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji, koje će pružiti mogućnost stručnjacima da predstave svoje iskustva, dostignuća i uspjehe s Java tehnologijama. Svjesni da Java zajednica u Hrvatskoj broji tisuće osoba, ovo je izvanredna prilika, ne samo za članove HUJAK-a, već i za sve ostale, da konačno i kod nas na jednom mjestu čuju novosti, trendove i budućnost Java tehnologija, kao i da razmjene iskustva tehnološke, ali i poslovne primjene“ istaknuo je predsjednik udruge HUJAK dr.sc. Branko Mihaljević.

Udruga HUJAK poziva sve zainteresirane da se uključe u aktivnosti udruge, prijavljuju novosti, sudjeluju u diskusijama LinkedIn grupe udruge i promiču značaj Java tehnologija.

Više o udruzi HUJAK

Hrvatska udruga Java korisnika, ili skraćeno HUJAK, je neprofitna udruga osnovana 2011. godine koja okuplja sve one koji su tijekom svog profesionalnog, znanstvenog ili stručnog rada bili uključeni u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java.

Primarni cilj udruge je promicanje znanja, značaja i prisutnosti tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te drugih srodnih tehnologija kroz:

• informiranje, savjetovanje, obrazovanje i pomoć – o navedenim tehnologijama,
  • razmjenu – znanja i iskustava,
  • promicanje suradnje – pojedinaca, gospodarskih subjekata, istraživačkih i obrazovnih institucija,
  • poticanje razvoja i primjene – tehnologija, proizvoda i informacijskih sustava
  • razvitak i unaprjeđenje suradnje i odnosa – korisnika, pružatelja usluga i proizvođača softvera
  • sudjelovanje u razvitku, unaprjeđenju i popularizaciji – tehnologija i proizvoda
  • organiziranje okupljanja članova
  • sudjelovanje u organizaciji – raznih oblika skupova i konferencija
  • pomoć u istraživanju i vrednovanju – tehnologija, programa, projekata, rješenja i prijedloga istih
  • informiranje i pomoć u certifikacijskom postupku
  • sudjelovanje u različitim istraživačkim, razvojnim, stručnim i drugim studijama, projektima i programima

Više informacija na: www.hujak.hr

Više o konferenciji Java 2012

Prva Java konferencija, ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji, jednostavnog naziva konferencija Java 2012, održat će se 29. i 30. svibnja 2012. u okolici Zagreba, u organizaciji Hrvatske udruge Oracle korisnika (HrOUG) u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Java korisnika (HUJAK) i kompanijom Oracle.

Okupljanje sudionika Java zajednice jedinstvena je prilika da se na jednom mjestu čuju novosti i trendovi Java tehnologija te iskustva tehnološke i poslovne primjene. U dvodnevnoj konferenciji uvaženi domaći i inozemni predavači će predstaviti svoja iskustva, dostignuća i uspjehe s Java tehnologijama, kao i najnovije vijesti i trendove iz svijeta Jave. Konferencija je namijenjena korisnicima, stručnjacima, partnerima, donositeljima odluka, ulagačima, vizionarima, poduzetnicima, svima vezanima uz razvoj – razvojnim inženjerima, konzultantima, IT arhitektima, istraživačima, edukatorima i svima drugima koji žele čuti i razgovarati o Javi.

Više informacija o konferenciji Java 2012 i upute za prijavu predavanja možete naći na web stranicama udruge HrOUG: www.hroug.hr

Oglasi

Komentari su isključeni.