Liferay – vodeća tvrtka u Gartner MQ za horizontalne portale

liferayNaš član Liferay pohvalio se kako je već šestu godinu zaredom vodeća tvrtka u Gartnerovom čarobnom kvadrantu za horizontalne portale te nas zamolio da prenesemo njihovu prošlotjednu izjavu, koju možete pročitati u nastavku ove vijesti:

Los Angeles, 22. rujna 2015. – Liferay Inc., proizvođač portalskog rješenja otvorenog koda, objavio je danas da ga je istraživačka i konzultantska kuća Gartner pozicionirala kao lidera na području horizontalnih portala. Liferay je na mjestu lidera već šestu godinu zaredom te na drugom mjestu po cjelovitosti vizije i mogućnosti izvedbe.

Gartnerov “čarobni kvadrant” (Magic Quadrant) je metodologija kojom Gartnerovi analitičari ocjenjuju i pozicioniraju proizvođače informatičkih i komunikacijskih tehnologija. Sastoji se od dvodimenzionalne matrice kojom se proizvođači ocjenjuju s obzirom na učinkovitost i zastupljenost njihovog rješenja, ali i na cjelovitost njihove vizije i dugoročne strategije. Izvješće za 2015. godinu dostupno je na Liferay web stranici: www.liferay.com/gartner-mq.

Prema Gartneru, tržište portala prolazi kroz velike promjene: „Zadnjih pet godina svjedoci smo masovne transformacije tržišta horizontalnih portala. Povezivanje mobilnog pristupa, socijalne komponente, računarstva u oblaku i trenutne dostupnosti informacija pojačalo je potrebu za ‘ pristupom krajnjem korisniku potpuno prilagođenom njegovim potrebama’ te ugrozila sve ostale načine realizacije.”

„Tvrtke danas imaju mogućnost povezati se sa svojim korisnicima, zaposlenicima i partnerima na visokoj individualnoj razini,“ izjavio je Ed Chung, potpredsjednik odjela Liferay Global Product Management. „Liferay platforma omogućava povezivanje s krajnjim korisnicima na jednostavan i konzistentan način putem uređaja po njihovom izboru. Vjerujemo da Gartnerovo kontinuirano prepoznavanje našeg portalskog rješenja potvrđuje da njegovo korištenje pomaže tvrtkama u njihovom poslovanju. “

Liferay je nastavio s razvojem svojeg osnovnog proizvoda, Liferay Portala, kako bi osigurao tvrtkama prilagodljivu i pouzdanu platformu za kreiranje modernih web stranica i aplikacija za mobilne uređaje.

O Liferayu
Liferay razvija softver koji pomaže tvrtkama u kreiranju digitalnih iskustava na mrežnim, mobilnim i priključnim uređajima. Naša platforma temelji se na otvorenom kodu, što ju čini pouzdanijom, inovativnijom i sigurnijom. Nastojimo ostaviti pozitivan trag na svijet putem poslovanja i tehnologije koju nudimo. Tvrtke kao što su Allianz, Carrefour, Cisco Systems, Danone, Fujitsu, Lufthansa Flight Training, Siemens, Société Générale, Toyota i Ujedinjeni narodi koriste Liferay. Liferay je već nekoliko godina član HUJAK-a, a za više informacija o Liferayu, posjetite stranicu www.liferay.com.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: