Konferencija – DORS/CLUC 2015

Naše partnerske udruge HrOpen i HULK od 18. do 20. svibnja 2015. organiziraju konferenciju DORS/CLUC 2015, odnosno 22. Dane otvorenih računarskih sustava/Croatian Linux Users’ Conference, ove godine na FER-u.

DORS/CLUC predstavlja najveću regionalnu konferenciju posvećenu temama slobodnog softvera, otvorenog koda, otvorenih normi i operacijskog sustava Linux. Na konferenciji se dugi niz godina susreću zajednice otvorenog koda, poslovni korisnici i predstavnici javnog sektora kako bi izmijenili iskustva u primjeni otvorenih tehnologija.

Požurite i prijavite se za sudjelovanje, cijene ulaznica su povoljnije prije 11.5.2015. A osim toga članovi udruge HUJAK imaju pravo na 10% popusta na navedene kotizacije za predavanja.

Konferencija se bavi otvorenim sustavima, proizvodima, ali i otvorenim poslovanjem, te se odmiče od naljepnice “samo za geekove.” Pokrivene teme ove godine će se posebno svidjeti svima koje zanima freelancing, primjena otvorenog koda u retail industriji, prilagodbi Linuxa za POS sustave, što se novo događa u Mozilli (uključujući demonstracije i dijeljenje njihovog telefona!) i Fedori, onima koji rade web rješenja na Drupalu, eZ Publishu i LibreOfficeu. Posebno će korisne informacije dobiti oni koji ciljaju uspostaviti vlastiti file sharing nalik Dropboxu koristeći rješenja ownCloud i Seafile (što uključuje i hands-on radionicu).

Pozvani predavači na DORS/CLUC 2015.: Hans de Raad je nezavisni stručnjak iz Nizozemske koji kroz dugi niz godina pridonosi nekoliko open source projekata, održati će dva predavanja i radionicu. Sam Tuke – profesionalni promotor i programer slobodnog i softvera otvorenog koda. Sam radi u Collabori, tvrtci koja pruža enterprise podršku za LibreOffice. Guido Arnold – kao član obrazovnog tima u Free Software Foundation Europe, prikupio je iskustva u migraciji obrazovnih ustanova na slobodan softver diljem EU. Jos Poortvliet – psiholog, tehnološki entuzijast i evanđelist otvorenosti, community manager u ownCloudu, SUSE i KDE marketing veteran iz Berlina. Otvorene tehnologije su temelj mnogih uspješnih poslovnih rješenja i komercijalnih proizvoda.

 

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: