Konferencija JavaCro’14 – rezultati, predavanja i osvrt

Konferencija JavaCro’14 ove se godine održala nešto ranije nego prethodne godine, od 11. do 13. svibnja, i nešto drugačije, na morskoj obali u hotelu Diamant u Poreču. Iako su mnogi dvojili oko odaziva sudionika zbog promjene lokacije i veće udaljenosti od Zagreba, registrirano je 206 sudionika (cca 12% više nego prethodne godine) iz 11 zemalja, ako ubrojimo i dio organizacijskog osoblja, sveukupno oko 220 osoba.

JavaCro'14 hor sh 963x112

Prema programu u dva radna dana i tri dvorane održano je 50 predavanja od sukladnog broja predavača. Sve prezentacije dostupne su na Slideshare kanalu HUJAK-a www.slideshare.net/HUJAK, a uskoro i na JavaCro.org.

Fotografije s konferencije će biti objavljene (djelomično već jesu) na Facebook stranici konferencije JavaCro www.facebook.com/JavaCro i na JavaCro.org.

_Cover photo 851x315

Završna anketa konferencije JavaCro’14

Prema rezultatima završne ankete koju je ispunilo 68% sudionika (139 osoba), konferencija JavaCro’14 je u cjelini dobila prosječnu ocjenu 4,11, i to stručni dio 4,05, a večernji zabavni sadržaji 3,80.

Rezultati anketa predavanja i predavača

Sudionici su ocjenjivali svako predavanje i predavača, a rezultate najbolje ocijenjenih donosimo u nastavku. Kod utvrđivanja najboljih osim samih ocjena u obzir se uzima i broj prisutnih u dvorani, broj anketiranih te poštivanje ostalih procedura. Ukupna prosječna ocjena svih predavanja je 4,37, a prosječna ocjena predavača je 4,36.

Najbolje ocjene po tematskim cjelinama su (ocjena predavanja / ocjena predavača):

Najbolja predavanja i predavači

Za ukupno najbolja predavanja konferencije JavaCro’14 izabrali ste:

1. mjesto: predavanje Log as basis for distributed systems i predavač Vjeran Marčinko (Kapsch CarrierCom Croatia) – 4,81 / 4,92

2. mjesto: predavanje Desktop2web migration is finished, 700.000+ lines of code is reborn i predavač Matija Tomašković (Evolva) – 4,81 / 4,87

3. mjesto dijele: predavanje Continuous deployment tool i predavači Aleksandar Dostić & Emir Džaferović (Infobip) – 4,80 / 4,78 i predavanje The World of Java – in Croatia i predavači Branko Mihaljević & Aleksander Radovan (HUJAK) – 4,74 / 4,84

Posebno priznanje za vrlo visoke ocjene, ali od relativno malog broja sudionika i anketiranih: predavanje When fast JSON is not fast enough i predavač Marko Elezović (Element) – 4,83 / 4,92

crojug-duke-80px.pngUz čestitke najboljima još jednom Vam želim zahvaliti što ste sudjelovali na konferenciji JavaCro’14, a posebno hvala svim predavačima.

Vaš HUJAK

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: