Job Fair na FER-u

Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET) i ove godine, točnije jučer i danas 20. i 21. svibnja 2014., na FER-u organizira Job Fair, sajam poslova kojemu je cilj povezati studente tehničkih fakulteta s tvrtkama. Štandovi tvrtki su postavljeni u auli FER-a, a u Sivoj vijećnici održavat će se prezentacije tvrtki. Svim studentima tehnoloških fakulteta ovo je zanimljiv uvid u mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere, a tvrtkama koje traže takve radnike omogućen je izravan kontakt s njihovim budućim zaposlenicima.

Organizatori se rekli sljedeće “Putem ovog projekta želimo pružiti mogućnost tvrtkama da se približe studentima koji su njihovi potencijalni kreativni novi zaposlenici, ali i omogućiti studentima da bolje upoznaju stanje na tržištu rada te da se iz prve ruke raspitaju o tome što im koja tvrtka nudi. Osim prezentiranja tvrtki, ovogodišnji Job Fair nastavlja dobru praksu prezentiranja i mladih poduzetnika, koji su tek izašli s fakulteta, kroz njihova osobna iskustva. Tu je i prezentiranje mogućnosti daljnjeg obrazovanja te usavršavanje na znanstvenim ustanovama i nakon stjecanja titule magistra inženjera. Ove se godine bavimo i mogućnostima zapošljavanja u zemljama Europske unije.

Na ovogodišnjem Job Fairu sudjeluju tvrtke, od kojih su neke članice HUJAK-a (bold): Infobip, Pet Minuta, RealNetworks, APIS IT, FINA, Trikoder, Styria, Talentor, Ericsson, HR Cloud, mStart (Agrokor), Degordian, Infinum, Vipnet, IN2, Troido, i-Ways, Pliva, Ericsson i DOK-ING.

Neki od predstavnika su dali i zanimljive izjave (izvor poslovni.hr). Vesna Bodiroža, voditeljica ljudskih potencijala Infobipa, rekla je da su potkraj prošle godine premašili brojku od 500 zaposlenih: “Već smo na 600 ljudi, a do kraja godine očekujemo da će kompanija imati 700 zaposlenih“. Inače Infobip u Hrvatskoj ima 300-njak zaposlenih. Milko Boic, voditelj razvoja američkoga Realnetworksa koji je prije mjesec dana u Hrvatskoj otvorio razvojni odjel, potvrđuje da i oni to čine. “Došli smo ovdje i napravili tim od 24 zaposlena jer Hrvatska ima izvanredne IT talente”

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: