Konferencija – Dani otvorenih računalnih sustava / Croatian Linux Users Conference (DORS/CLUC 2013)

U organizaciji udruga HrOpen i HULK od 15. do 17.5.2013. u Zagrebu se održava jubilarna 20. konferencija Dani otvorenih računalnih sustava / Croatian Linux Users Conference (DORS/CLUC). Ove godine konferencija će se po prvi puta održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. Ive Josipovića.

DORS/CLUC je jedna je od najvećih konferencija u regiji koja se bavi tehnologijama slobodnog i otvorenog koda te okuplja inozemne i domaće  stručnjake s ciljem razmjene iskustava i ideja. I ove godine sudjelovat će neki od poznatih stručnjaka kao što su Karel De Vriendt (predavanje “Interoperability, Enterprise Architecture and Public Procurement”), Karsten Gerloff (predavanje o Free Software Foundationu) te Matija Šuklje (interaktivni događaj – rasprava s publikom na temu pravnih pitanja o slobodnom softveru te o načinima na koji Free Software Foundation pomaže u tom području).

Konferencija se sastoji od konferencijskog dijela od dva dana i radionice treći dan. Prvi konferencijski dan je većim dijelom posvećen poslovnim temama i najnovijim iskustvima primjene tehnologija slobodnog i otvorenog koda u industriji, dok je drugi dan većinom posvećen tehničkim temama. Vjerujemo da će vam DORS/CLUC 2013 osigurati niz zanimljivih predavanja, radionica i mnoštvo novih informacija te omogućiti da ostvarite nove poslovne kontakte.

Već je dostupan je i raspored događanja, a otvorene su i prijave. Ako požurite, na rane prijave do 5.5.2013. možete uštedjeti i do 20%, a svi članovi HUJAK-a imaju dodatno pravo na popust od 10%. Predstavnici HUJAK-a će također biti na DORS/CLUC 2013, nadam se da ćemo se vidjeti i družiti zajedno!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: