Osnovana TVZ Student Java User Group – dobrodošli!

Kako smo već najavili, u sklopu manifestacija Nacionalnog ICT tjedna (eSkills.hr) studenti Tehničkog veleučilišta Zagreb (TVZ) su 12. travnja 2013. osnovali prvu studentsku Java korisničku grupu (TVZ Student Java User Group).

Cilj ove studentske inicijative je umrežavanje studenata zainteresirane za razvoj znanja i vještina programiranja u jeziku Java, održavanje predavanja i popularizacija jezika Java, te povezivanje s potencijalnim poslodavcima.

Na osnivačkom sastanku je kao gost mentor govorio Duško Vukmanović (predstavnik tvrtke Oracle Hrvatska) o primjeni Java tehnologija u poslovnom okruženju te traženim znanjima na domaćem tržištu rada.

Također, prisutnima se obratio i dr.sc. Branko Mihaljević, predsjednik Hrvatske udruga Java korisnika (HUJAK), koji je govorio o popularnosti programskog jezika i platforme Java, realnoj potražnji za programerima na hrvatskom tržištu rada te o aktivnostima korisničkih grupa na temelju iskustva HUJAK-a. Također, predstavio je i drugu međunarodnu Java konferenciju u Hrvatskoj nazvanu JavaCro ’13, koja se održava u lipnju.

Više o grupi može pronaći na njihovoj Facebook stranici TVZ Student Java User Group, a vijesti o tome prenijeli su portali eSkills.hr, NetAkademija, Bug, rep.hr, ICT Business, netokracija, GeeK.hr i mnogi drugi.

U nastavku donosimo nekoliko slika sa druženja (izvor: eSkills.hr):

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: