Novi član – APIS IT

apis_itU Novu 2013. ulazimo s još jednim novim članom HUJAK-a više 🙂

HUJAK je prepoznala i Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, skraćeno APIS IT d.o.o..

Za sve one koji je slučajno ne poznaju, APIS IT je tvrtka razvijena na 40-godišnjem iskustvu i tradiciji GZAOP-a (Gradskog zavoda za automatsku obradu podataka), koja obavlja poslove razvoja i podrške ključnim informacijskim sustavima RH i Grada Zagreba, te razvija aplikativne usluge i čuva informacijske baze kao temelj funkcioniranja moderne elektronički podržane uprave.

Uloga APIS IT-a danas je u stvaranju informacijskog društva kroz razvoj i praćenje implementacije smjernica, normi i politike za razvoj e-uprave, davanje podrške tijelima državne uprave u razvoju vlastite strategije e-poslovanja, razvoj i podupiranje zajedničke računalno-komunikacijske i aplikacijske infrastrukture, promoviranje primjene najboljih iskustava u upravljanju informacijskim sustavima, uključujući i zaštitu osobnih podataka, te razvoj zajedničkih elektroničkih usluga i centralni pristup informacijskim resursima državne uprave uz odgovarajuću autorizaciju i autentikaciju.

Rješenja i projekti u kojima APIS IT aktivno sudjeluje uključuju informatizaciju najvećih sustava državne i gradske uprave, poput uvođenja OIB-a, EU projekata Carinske i Porezne uprave, ZIS-a, izgradnje GIS-a Grada Zagreba, Geoportala, razvoj komunalnog informacijskog sustava, uvođenje jedinstvene uplatnice, pisarnice i sl. Izgrađena infrastruktura temelj je i odličan primjer za transformacije prema modernoj javnoj upravi s interoperabilnosti između tijela uprave na svim razinama, koja građanima, gospodarstvu i upravi omogućuje pouzdane i cjelovite informacije uz pristup uslugama u elektroničkom obliku.

Ovim putem im još jednom želimo dobrodošlicu u HUJAK, a uskoro se nadamo da ćemo vas moći izvijestiti o čvršćoj suradnji.

Još jednom podsjećamo sve članove (fizičke i pravne osobe) da mogu istaknuti na svom webu ili promo materijalu oznaku člana HUJAK-a s poveznicom (linkom) na www.hujak.hr.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: