CfP (poziv predavačima) – 17. HrOUG konferencija

Za naš 200-ti post opet nešto posebno :-). Kao što smo već najavili, naša partnerska udruga HrOUG, i ove godine tradicionalno organizira već 17. konferenciju Hrvatske udruge Oracle korisnika – HrOUG 2012, koja će se održati 16. – 20. listopada 2012. u Rovinju, Hotel Istra, Crveni otok.

Kako će se uspješna suradnja HrOUG-a i HUJAK-a nastaviti i na HrOUG konferenciji, prvenstveno u obliku zajedničke organizacije tematske cjeline vezane uz Java tehnologije, dogovoreno je da mogućnost prijave predavanja unutar navedene tematske cjeline imaju i sve pravne osobe članovi HUJAK-a.

U skladu s pravilima HrOUG-a, prvoimenovani autor ne plaća kotizaciju, a inače prezentacije (za sva druga područja) mogu prijaviti samo pravne osobe članovi HrOUG-a (krajnji korisnici ili Oracle partneri).

Osim toga članovi HUJAK-a imat će i posebne pogodnosti kod kotizacija (objavit ćemo ih naknadno), a ako ste član HrOUG možete iskoristiti i besplatne kotizacije uključene u HrOUG-ovu članarinu.

Stoga ovim putem pozivamo pravne osobe članove HUJAK-a da prijave prezentacije ili neku drugu aktivnost (radionicu i sl.) za HrOUG konferenciju, a rok za prijavu je 18.6.2012. Na HrOUG Webu možete naći i poziv predavačima, a prijave se izvode kroz obrazac.

Osim toga očekujemo da će se na HrOUG konferenciji, uz niz zanimljivih predavanja vezanih uz svijet Jave iz regije, predstaviti i nekoliko poznatih stranih i domaćih keynote speakera iz Java područja, kao i da ćemo predstaviti novitete s konferencije JavaOne koja se održava tek desetak dana ranije.

Sva tematska područja 17. HrOUG konferencije, dostupna i u obliku PDF, uključit će i:

 1. Strategija i upravljanje informacijskim sustavima – opće ICT teme
 2. Aplikacije
  2.1. Strategija razvoja kroz integraciju
  2.2. Alati za razvoj aplikacija i Java tehnologija
  2.3. Gotova rješenja
  2.4. Poslovna inteligencija i analitičke aplikacije
 3. Tehnologija
  3.1. DBA, RAC, Grid, optimiranje
  3.2. Serveri, spremnici, virtualizacija
  3.3. Linux i Open Source rješenja
  3.4. Sigurnost
  3.5. Cloud Computing
 4. Fusion Middleware
  4.1. Aplication Server (AS) i Development
  4.2. Oracle Business Inteligence
  4.3. Oracle Data Warehousing
  4.4. Oracle Business Process Management (OBPM)
  4.5. Service-Oriented Architecture (SOA)
 5. Poslovni informacijski sustavi – tehnološka i poslovna rješenja, primjeri korištenja tehnologije i aplikacija
 6. Specifični podsustavi – rješenja i iskustva iz realiziranog
 7. Oracle – trendovi usluga, edukacija, licenciranja …

Za sva pitanja oko same izvedbe prezentacije konzultirajte HrOUG-ove Smjernice za predavače u obliku PDF, a za sve nejasnoće možete se obratiti i nama.

Na kraju, istaknuli bi izjavu iz najave 17. HrOUG konferencije: … sve Java teme neće biti iscrpljene u polovici godine, kako zbog tradicionalnog načina Oracle najavljivanja novosti početkom listopada na Oracle Open World-u, tako i zbog nezaustavljivog razvoja, ne samo kod Oracle-a, već i kod velikog broja drugih aktivnih u Java okruženju. Na 17. HrOUG konferenciji će se nastaviti započeto u svibnju, prezentirati “friške” novosti, prenijeti iskustva projekata i obaviti godišnji rezime u Java području …

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: