Call for Paper – 17. konferencija Hrvatske udruge Oracle korisnika – HrOUG 2012

Iz naše partnerske udruge HrOUG, dolazi nam poziv za predavanja za 17. konferenciju Hrvatske udruge Oracle korisnika – HrOUG 2012, koja će se održati 16. – 20. listopada 2012. u Rovinju, Hotel Istra, Crveni otok.

Prijave predavanja su otvorene do 18. lipnja 2012., a ovdje je i službeni poziv predavačima.

U nastavku vijesti prenosimo sadržaj najave HrOUG-a:

Godišnja konferencija i ove godine predstavlja centralni događaj na kojem ćemo se okupiti da bi pokazali, predstavili i analizirali sve novosti proteklih godinu dana, prije svega na Oracle području, ali jednako i u ostalim informacijsko komunikacijskim okruženjima.

U proteklih godinu dana evidentan je napredak u razvoju IT resursa opreme, a posebno u primjeni aplikacijske podrške kod različitih korisničkih cjelina. Svjedoci smo implementacije „gotovih” aplikacijskih Oracle rješenja, proširenja „novih” modula integracijom u postojeće informacijske sustave, implementacija rješenja koji su rezultat “proizvodnje” Oracle-a partnera na domaćem i vanjskom tržištu, unapređenja koji su rezultat vlastitog razvoja korisnika, unapređenja kroz učinkovitije korištenje postojeće infrastrukture, poboljšanja primjenom nove opreme te posebno primjenom virtualnih rješenja i rješenja iz „oblaka”. Sve je to predmet interesa članova udruge Oracle korisnika, ali i onih koji će to na ovogodišnjoj konferenciji tek postati.

Sve izraženija povezanost sudionika, apsolutna dostupnost informacija, širenje i uključivanje do sada neobuhvaćenih područja djelovanja pred organizatore stavlja obavezu prilagodbe okvira konferencije. Primijenjeni način okupljanja autora pokazao je dobre rezultate kako po kvaliteti i aktualnosti tako i po odzivu. Poseban rezultat je i činjenica da će prošlogodišnja tematska cjelina – Java dan, ove godine biti u svibnju zasebna Java konferencija. Do sada provedeno u pripremi „Java 2012” ukazuje na to da će konferencija polučiti dobre rezultate poput onih koje ostvarujemo na godišnjim konferencijama.

No sve Java teme neće biti iscrpljene u polovici godine, kako zbog tradicionalnog načina Oracle najavljivanja novosti početkom listopada na Oracle Open World-u, tako i zbog nezaustavljivog razvoja, ne samo kod Oracle-a, već i kod velikog broja drugih aktivnih u Java okruženju. Na 17. HrOUG konferenciji će se nastaviti započeto u svibnju, prezentirati “friške” novosti, prenijeti iskustva projekata i obaviti godišnji rezime u Java području. Jednako kao i u ostalim tematskim područjima.

U programskoj shemi 17. konferencije nastojati ćemo aktivnosti usmjeriti u dva pravca. Jedan je razvojno tehnološki usmjeren ka stručnim i tehničkim aktivnostima namijenjenih DBA, sistem inženjerima, arhitektima i developerima programske opreme, a drugi pravac je usmjeren na poslovna informacijska rješenja predstavljanjem novih rješenja ali i primjera korištenja aplikacija i tehnoloških rješenja u praksi. Ovaj pravac je namijenjen prije svega onima koji u svojim sredinama iniciraju i donose odluke o unapređenjima u primjeni IT resursa u poslovnoj domeni.

Pogledajte u Tematska područja pripada li vaša tema nekom od ponuđenih, a ako ne, slobodno dopunite novo područje. Kako je to uobičajeno, konačne konferencijske tematske cjeline utvrditi će se po prihvatu prijava. U Smjernicama predavačima ažurirani su kriteriji, načini, uvjeti i termini provedbe sudjelovanja predavača na konferenciji.

Predavači, prijavite se za sudjelovanje na HrOUG 2012. do 18. lipnja 2012. Programski odbor HrOUG će ocijeniti sažetak prijave aktivnosti i odlučiti o prihvatu. Konačnu obavijest o prihvatu aktivnosti predavači će primiti do 22. srpnja

One Response to Call for Paper – 17. konferencija Hrvatske udruge Oracle korisnika – HrOUG 2012

  1. Pingback: CfP (poziv predavačima) – 17. HrOUG konferencija «         HUJAK – Hrvatska udruga Java korisnika

%d blogeri kao ovaj: