Vijest o konferenciji “Java 2012” od HrOUG-a

Vijest sa stranica HrOUG-a o održanoj konferenciji prenosimo u cijelosti u nastavku. Kao zanimljivost ističemo prosječnu ocjenu konferencije koja iznosi 4.40 usprkos problemima što je kongresni centar bio “u razvoju”, na čemu najtoplije zahvaljujemo i što nam je poticaj samo da drugi budemo još bolji.

29. i 30. svibnja u “kongresnom centru” Termi Tuhelj održana je 1. Java konferencija u Hrvatskoj.

Novi i još uvijek nezavršeni kongresni centar u Termama Tuhelj dočekao je sudionike u Alfa verziji završenosti, mada je HrOUG dobio garancije da će se centar završiti do početka naše konferencije.

Sljedeća slika zorno pokazuje kakve su aktivnosti bile u Kongresnom centru u utorak u 9:43, samo 17 minuta prije otvaranja konferencije.

Bez obzira na iznenađenje koje nam je priredio Kongresni centar Tuhelj konferencija je realizirala sve zacrtane ciljeve.

Konferenciju je otvorio Davor Ranković, predsjednik HrOUG-a, a nakon njega je sudionike pozdravio i Branko Mihaljević, predsjednik HUJAK-a, koji je iskoristio ovu svečanu pirliku da uruči počasno članstvo u HUJAK-u prof. sa FER-a Mariju Žagaru, doajenu otvorenog računarstva u Hrvatskoj.

Na konferenciji je sudjelovalo 170 akreditiranih sudionika, a sva predavanja, pogotovo ona plenarna u najvećoj dvorani su bilo vrlo posjećena uz aktivno sudjelovanje i interakciju sa predavačima.

Pokrovitelji konferencije Info-Kod i Selmet su u prostorima konferencije imali štand na kojem su predstavili svoju ponudu.

Prve večeri konferencije sudionici su se odmorili i zabavili uz večeru i zabavni program u kojem su najhrabriji sudionici preuzeli uloge Lady Gage, Almire Osmanović, Joe Cockera i Shakire. Uz zagorske delicije i istarska vina zabava je prebrzo prošla.

Pri organizaciji večere pomagale su ljupke hostese.

Band L’amour se je još jednom pokazao pravim profesionalcima u držanju plesača na plesnom podiju. Kako smo za izbor banda dobili samo jednu kritiku (kroz ankete), rezervirali smo ih za nastup na HrOUG-u u četvrtak 18.10.

Ovom slikom prenosimo samo mali djelić rasplesanog plesnog podija:

Oni neiskusniji partijaneri su ujutro jednostavno klonuli i prespavali prvih nekoliko predavanja. Osoblje kafića se već pitalo jer da naplate “dnevni odmor” tj. ležarinu :-))

Na kraju konferencije sudionike su ponovno pozdravili predsjednik HrOUG-a i predsjednik HUJAK-a i podijelili nagrade sudionicima, koje su osigurali pokrovitelji Info-Kod, Asseco SEE, Terme Tuhelj i HrOUG.

Prema anketi sudionika konferencije ocjena prve Java konferencije je 4,40 što nam se uzimajući u obzir neadekvatan konferencijski prostor i probleme koje je isti izazvao u odvijanju predavanja, čini nestvarno velikom ocjenom na kojoj se zahvaljujemo. Takva ocjena nas veseli, pokazuje da smo na pravom putu i stavlja pred nas ogroman izazov da slijedeće godine budemo još i bolji.

Za nekoliko dana na web stranicama konferencije bit će moguće skinuti prezentacije koje su održane na konferenciji, kao i slike sa konferencije.

Sljedeća velika akcija je HrOUG konferencija sredinom listopada na kojoj će biti organiziran java dan, tako da pozivamo sve predavače koji misle da imaju dobro predavanje da ga i prijave jer je Call For Papers za HrOUG otvoren.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: