Prvi počasni član HUJAK-a – prof.dr.sc. Mario Žagar

Tijekom otvaranja konferencije “Java 2012” predsjednik HUJAK-a dr.sc. Branko Mihaljević čestitao je prof.dr.sc. Mariju Žagaru sa Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva kao prvom počasnom članu udruge HUJAK.

Počasno članstvo dodijeljeno je prof. Žagaru kao priznanje i zahvalu za iznimne doprinose u promicanju znanja, značaja i prisutnosti tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java.

Prof.dr.sc. Mario Žagar bavi se, kako ga sam naziva, „svijetom Jave“ od njegovih početaka. Već skoro 17 godina je uz tehnologije jezika i platforme Java vezan veći dio od skoro 200 diplomskih, magistarskih i doktorskih radova pod njegovim mentorstvom i veći dio od preko 100 znanstvenih radova. Zagovornik je ideje otvorenosti u računarstvu, a o principima otvorenog koda, prenosivosti, interoperabilnosti i neovisnosti o vlasničkim normama predavao je već tisućama studenata.

Među ostalim voditelj je projekta Programsko inženjerstvo u sveprisutnom računarstvu, projekta cjeloživotnog učenja Škola otvorenog računarstva i Kompetencijskog centra za programsko inženjerstvo u otvorenim sustavima, a 2006. g. dobio je i nagradu za izuzetan doprinos u inženjerskoj edukaciji Hrvatske sekcije IEEE te je kolegij Otvoreno računarstvo dobio nagradu Sveučilišta u Zagrebu za najbolji e-kolegij ak. god. 2009./2010.

Profesore Žagar – dobrodošli!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: