Press release – Drugo proljetno druženje

Zagreb, 08. svibnja 2012.

Na drugom proljetnom druženju Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) predstavila je dosadašnje aktivnosti, konferenciju “Java 2012″ i planove za budućnost.

Na drugom proljetnom druženju članova HUJAK-a koje se održalo u prostorijama učilišta Algebra i Visoke škole za primijenjeno računarstvo predstavljen je niz tema i novosti vezanih uz rad udruge HUJAK, koje uključuju predstavljanje novih članova čiji se broj udvostručio od prošlog druženja, usluge iz područja razmjene znanja i iskustava, savjetovanja, obrazovanja i pomoći u području djelovanja udruge, organizacije testiranja znanja i vještina te certifikacijskih priprema, pomoći kod zapošljavanja za poslodavce i posloprimce, organizacija nadolazeće konferencije “Java 2012, kontakti s drugim JUG-ovima i keynote speakerima koji dolaze u Hrvatsku, partnerstva s drugim domaćim udrugama (HrOUG, HrOpen, HULK, Adria IUG …), kao i diskusija o budućem katalogiziranju kompetencija tvrtki članica HUJAK-a.

U najavi prve Java konferencije u regiji nazvane “Java 2012“, koja će se održati 29. i 30. svibnja 2012. u novom kongresnom centru Terma Tuhelj u organizaciji HrOUG-a i HUJAK-a, predstavljena je i detaljna agenda, koja sadrži čak 34 predavanja, od čega izdvajamo najavljena keynote i technical keynote predavanja (poretkom pojavljivanja) Java strategija i plan razvoja – WebLogic & GlassFishDuško Vukmanović (Oracle), Java EE 7 i migracija u u oblak – Matjaž B. Jurič (Java Champion, Univerza Ljubljana, Cloud & SOA competence center, Oracle ACED), Lambdas in Java 8 – Angelika Langer (Java Champion, independent), Introducing Ceylon ProjectGavin King (Java Champion, founder of Hibernate), Unlocking the Java EE 6 Platfom i Beyond the Buzz: Pluggable JavaFX Corporate ApplicationsGeertjan Wielenga (Oracle, manager at Netbeans team), Enterprise Java in 2012 and Beyond – A Spring Perspective i Modern Component Design with Spring 3.1Juergen Hoeller (Java Champion, SpringSource, VMware, Co-founder of Spring Framework Project). Osim navedenih, održat će se i niz kvalitetnih tehničkih i poslovnih predavanja, koja govore o platformama, tehnologijama, rješenjima, proizvodima, alatima, praksama i iskustvima, u kojima, osim članova udruga HrOUG i HUJAK, sudjeluje niz domaćih tvrtki kao što su AKD, Asseco SEE, Binaria, BTB, Calyx, CROZ, Evolva, Ericsson Nikola T4esla, Helix, IN2, Istra Informatički Inženjering, OptimIT, Oracle Hrvatska, Pardus, Perzej, Pet minuta, Podsjetnik, Sedam IT, Serengeti, SV Group i Vinteh, dok su pokrovitelji IN2 i Selmet, te Infokod kao mali pokrovitelj i Mreža kao medijski pokrovitelj.

Na druženju su održana i dva vrlo zanimljiva predavanja:

  • Matije Tomaškovića iz tvrtke Evolva o iskustvima s ovogodišnjeg CeBIT-a
  • Dragi Raosa i Hrvoja Mandića iz tvrtke Pardus o iskustvima s radnim okvirima Drools i Acitiviti

U nastavku je i nekoliko slika s druženja.

Sljedeće druženje članova HUJAK-a očekuje se na konferenciji “Java 2012“, a zatim ponovno krajem lipnja kada će biti predstavljena nova zanimljiva predavanja.

Udruga HUJAK još jednom poziva sve zainteresirane da se uključe u aktivnosti udruge, prijavljuju novosti, sudjeluju u diskusijama LinkedIn grupe udruge i promiču značaj Java tehnologija.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: