Član – IKB Umag

IKB

Istarska kreditna banka Umag d.d. (IKB)

Istarska kreditna banka Umag d.d. iskusni je subjekt u pružanju širokog spektra financijskih proizvoda i usluga, te je glavni bankarski partner brojnih malih i srednjih privatnih poduzeća. Kao lokalna banka pod nazivom Istarska komunalna banka i štedionica Pula, Filijala Umag osnovana je 10. listopada 1956. godine, odnosno početak rada IKB-a vezan je za početak formiranja prvih poslovnih banaka koje se formiraju sa sjedištem na području Istre. Od svojih skromnih početaka sa samo nekoliko zaposlenih izrasla je u međunarodno priznatu financijsku ustanovu i postala jednom od prvih privatiziranih banaka u Hrvatskoj te je do danas ostala u većinskom domaćem vlasništvu i nalazi se na 13. mjestu po veličini aktive od ukupno 31 banke u Hrvatskoj.

IKB najveći dio svog poslovanja obavlja na području Istarske županije, ali prisutna je i na riječkom području i u Zagrebu. U svom poslovanju usmjerena je uglavnom na građanstvo te male i srednje poduzetnike, a u svojoj ponudi ima široku lepezu proizvoda i usluga koji se konstantno proširuju i prilagođavaju potrebama klijenata. Dobro razvijenom mrežom poslovnica i bankomata nastoji se osigurati dostupnost klijentima, a dugoročni strateški stav i cilj Banke je kontinuirano osiguravanje dobre devizne i kunske likvidnosti, po čemu je Banka prepoznatljiva u svom poslovanju, te zadržavanje opredjeljenja o poslovanju bez kreditnog zaduživanja, bilo inozemnog ili domaćeg.

IKB sve bankarske i financijske poslove u zemlji i inozemstvu obavlja putem svoje široke mreže korespondentnih banaka te je članica i korisnica niza domaćih i međunarodnih organizacija, poput FOREX-a, SWIFT-a, MBU mreže bankomata te kartičnih organizacija MasterCard i VISA.

Kontakt

Ernesta Miloša 1, 52470 Umag, Hrvatska
www.ikb.hr
Tel :  +385 (0)52 702 318
Fax: +385 (0)52 702 388

Predstavnik u HUJAK-u

Nikša Marušić

Programer
niksa.marusic@ikb.hr

Proizvodi i usluge

Financijski proizvodi i usluge

%d blogeri kao ovaj: