Konferencija Javantura v6 – 23.2.2019. u Zagrebu

U subotu, 23. veljače 2019. godine u hotelu Panorama u Zagrebu održat će se Javantura v6 – jednodnevna developerska konferencija posvećena Java i srodnim tehnologijama koju organizira Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK). Ove godine na konferenciji će se predstaviti čak 28 predavanja u tri tracka, a očekuje se više od 300 sudionika.

javantura v6 hor 776x178

Već šesti put zaredom će se u Zagrebu na jednom mjestu okupiti hrvatska developerska zajednica vezana uz programski jezik Javu i srodne tehnologije – većinom čine razvojni inženjeri, developeri, programeri, softverski arhitekti i projektni manageri. Želja organizatora je predstaviti niz raznolikih tema zanimljivih širem krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje hrvatske IT zajednice koja dijeli slične interese. Odabrano je čak 28 zanimljivih predavanja, većinom od poznatih svjetskih i domaćih predavača na engleskom jeziku, a zanimljivost je da će konferenciju posjetiti brojni kolege iz drugih regionalnih Java udruga i meetup grupa.

Posebnost konferencije Javantura je upravo u činjenici što ju je pokrenula sama hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK pod sloganom “conference by the community for the community“, dodatno potaknuta uspjesima organizacije konferencija JavaCro i cjelina Java dani konferencije HrOUG te niza Java meetupa, koje svake godine okupe i više od 1000 sudionika. Javantura je zapravo i izrasla iz mjesečnih okupljanja udruge HUJAK te se predstavila kao mlađa inačica popularne višednevne međunarodne konferencije JavaCro, koja će se i ove godine već osmi put održati u Umagu od 12. do 14. svibnja (poziv predavačima je otvoren do 18. ožujka).

Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za već tradicionalno druženje ne samo članova udruge HUJAK, koje, među ostalima, čine i djelatnici više od 40 pravnih osoba najpoznatijih developerskih tvrtki u regiji, ali i svih drugih simpatizera Jave i srodnih tehnologija, te jedan od najjednostavnijih načina za informiranje o novostima iz  developerskog svijeta i razmjenu iskustava s kolegama. Na konferenciji će se predstaviti i tvrtke članica HUJAK-a koje zapošljavaju razvojne inženjere, a sudionici će iz prve ruke moći saznati zašto je Java i dalje najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi 10 milijuna developera. Ovim putem organizatori žele zahvaliti na podršci i svim sponzorima konferencije, tvrtkama King ICT, ecx.io, AG04 i RIT Croatia, te nizu partnerskih i prijateljskih udruga i organizacija. Više o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama javantura.org.

***

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java ili srodnih tehnologija. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo sadrži više od 40 pravnih osoba te ima doseg od nekoliko tisuća članova. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih aktivnosti te pomaže svojim članicama pri zaposlenju developera. HUJAK je dosad organizirao ili suorganizirao veliki broj druženja i više od 19 konferencija, a posebno se ističu niz community konferencija Javantura i niz međunarodnih konferencija JavaCro koje suorganizira s udrugom HrOUG. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Poveznice i kontakt:

Slike:

javantura_v5 2259x1219_2

Javantura v6 hor 800x180

HUJAK logo v5 hor.png

croduke-indy-maskota-javanture
javantura-roll-upJavantura v6 ver

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: