Najava – prvo okupljanje GDG Zagreb

Google Developer Group je neprofitna inicijativa koju globalno podržava Google, a pokreću je pojedinci unutar lokalnih programerskih zajednica s ciljem okupljanja softverskih inženjera i inženjerki koje zanimaju Google tehnologije.

GDG Zagreb je zajednica u nastajanju, a prvo okupljanje održat će se 11. lipnja u Vintage Industrial Baru, Savska cesta 160, s početkom u 18 sati.

 

U 102 države diljem svijeta aktivne su 394 grupe, a samo u posljednjih šest mjeseci održano je 2.324 druženja, radionica i predavanja. Pokretači inicijative GDG Zagreb su Ivan Gavran iz Calyxa, Ana Mandić iz Pet minuta i Vanja Šebek iz Neuralaba.

Već neko vrijeme sam razmišljao o pokretanju GDG grupe u Zagrebu te me stvarno veseli što ćemo konačno organizirati prvo druženje. Nadam se da će ovakva neformalna okupljanja potaknuti članove zajednice na razmjenu iskustva i znanja jer je ovo zapravo idealna prilika za upoznati zanimljive i pametne ljude koje zanima Google tehnologija”, izjavio je Ivan Gavran te dodao “Na prvom druženju od ljudi očekujemo da predlože na koji način žele sudjelovati i mogu li kako doprinijeti radu grupe jer imamo u planu organizirati radionice, predavanja, hachathone i ostale zabavne aktivnosti zanimljive programerskoj zajednici”.

Prijave za prvo okupljanje GDG Zagreb moguće su putem sustava Entrio , a sve aktivnosti možete pratiti na GDG Zagreb Google+ stranici http://goo.gl/e1LjQ putem koje će organizatori obavještavati zainteresirane sudionike o svim planovima.

Nedavno organizirana radionica Android Girls za koju je bio veliki interes nas je potaknula da krenemo u pokretanje grupe u Zagrebu. Osim razgovora o Android platformi teme koje bismo pokrivali na našim druženjima bi bile raznolike, ali opet vezane uz Google tehnologije kao što su App Engine, Chrome, Google+, Google Apps, Google Maps, YouTube, Analytics i AdWords“, izjavila je Ana Mandić.

Na GDG okupljanja su pozvani svi zainteresirani programeri i programerke koji žele čuti nešto više o Google tehnologijama i alatima za razvojne inženjere, kao i saznati što lokalne tvrtke i programeri rade s tim tehnologijama. Iako su okupljanja primarno namijenjena programerima zbog tema koje su sadržajno više tehničke, poziv na neformalno druženje je otvoren prema svima koji dijele iste interese.

GDG okupljanja se organiziraju s ciljem jačanja ekosustava oko razvoja web i mobilnih aplikacija i na ovakvim druženjima bismo osim programera voljeli vidjeti i dizajnere s obzirom na to da su i oni ključni u samom procesu razvoja te bi ovakva druženja svakako mogla pomoći većem broju ljudi”, izjavio je Vanja Šebek.

Koncept okupljanja kao i razne aktivnosti u sklopu grupe GDG Zagreb će odrediti zajednica, a organizatori se nadaju da će uskoro krenuti i s demo prezentacijama, stručnim predavanjima, radionicama, code sprintovima i hackathonima.

Izvor: Bug.hr

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: