Pardus predstavio novi web za eQMS::LIMS

PardusNaš član Pardus d.o.o. može se pohvaliti s novim webom vezanim uz njihov proizvod eQMS::LIMS na adresi www.lims.hr.

Suvremeno organizirani laboratorij primjenjuje informacijske tehnologije, a prije svega LIMS (Laboratory Information Management System) za upravljanje laboratorijskim procesima, sustavno prikupljanje, čuvanje i obradu podataka. eQMS::LIMS je “punokrvni” upravljački LIMS čijom se implementacijom uspostavlja potpuni nadzor i sljedivost nad analitičkim procesima, postupcima kontrole ispravnosti, usklađenosti s propisima i standardima, monitoringa itd.

eQMS::LIMS vodeći je regionalni sustav za upravljanje procesima u laboratoriju i integraciju analitičkih podataka s drugim sustavima u svrhu cjelovitog nadzora nad opasnostima i upravljanja rizicima bilo u industriji bilo u tijelima zaduženim za nadzor određenih područja (sanitarna inspekcija, zavodi za javno zdravstvo i tsl). Osim u spomenutim područjima Pardusov se eQMS::LIMS zajedno s eQMS::DNA sustavom (identifikacija osoba putem DNK profila) uspješno koristi i u forenzičkim laboratorijima kao sustav za upravljanje pojedinim predmetima (case management system).

Primjenom eQMS::LIMS sustava u industriji uspostavlja se nadzor kritičnih parametara u neprekinutom lancu od dobavljača do kupca. Analizom prikupljenih podataka dobiva se izravni uvid kako u vlastitu proizvodnju tako i u osobine pojedinog dobavljača što omogućuje proaktivno djelovanje u svrhu izbjegavanja mogućih incidenata.

eQMS::LIMS znatno pojednostavljuje uvođenje usvojenih preporuka i standarda, (ISO 17025, ISO 9000, GLP, GMP itd.) njihovo kasnije provođenje i praćenje,  povezivanje s drugim IT sustavima u okolini formirajući tako cjeloviti informacijski sustav. Također, eQMS::LIMS podržava rad raznorodnih laboratorija — od onih za praćenje zdravstvene ispravnosti (namirnica, voda, predmeta opće uporabe, tla i otpada itd), do potreba industrijskih laboratorija. eQMS::LIMS može biti implementiran bilo kao samostalan sustav bilo da je povezan s drugim informacijskim sustavima u okruženju (ERP, SCM, CRM i tsl) — bili oni unutar organizacije koja implementira eQMS::LIMS ili van nje.

 

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: