ŠORA i HUJAK – partnerstvo u obrazovanju

Škola otvorenog računarstva  

Škola otvorenog računarstva (ŠORA) Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu postala je partner Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK), a članovi udruge HUJAK sudjelovat će po potrebi u osmišljavanju, oblikovanju, osvježavanju i izvedbi pojedinih obrazovnih usluga projekta ŠORA.

ŠORA već dugi niz godina pruža usluge profesionalnog i kvalitetnog cjeloživotnog obrazovanja u nizu područja, uključivo područja programskog jezika Java, razvojnih alata (npr. Eclipse, RAD i drugi), platforme i tehnologija Java EE, metodologija razvoja, te korištenja poslužitelja (npr. Tomcat, JBoss, WebSphere i drugi). Zanimljivo je da, osim standardnih tečajeva, ŠORA nudi mogućnost stvaranja strukture, dinamike i izvedbe tečajeva na zahtjev, odnosno izvedbe tečajeva “krojenih” prema zahtjevima i specifičnim potrebama korisnika, prilagodbom sadržaja, trajanja i načina izvedbe tečaja.

Voditelj projekta ŠORA prof.dr.sc. Mario Žagar i predsjednik HUJAK-a dr.sc. Branko Mihaljević zajednički su izjavili kako „smatraju da će ovo partnerstvo svakako dugoročno rezultirati kvalitetnijom izvedbom tečajeva ŠORE i većim zadovoljstvom korisnika i polaznika tečajeva, te općenito doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju u području jezika i platforme Java te pratećih tehnologija i alata, kao i promidžbi i većoj popularizaciji tehnologija vezanih uz platforme Java i Java EE“.

HUJAK očekuje da je ovo tek jedno od prvih takvih partnerstva s jedne strane stručnjaka i edukatora iz tržišnog sektora (kao članova HUJAK-a) i s druge strane različitih obrazovnih institucija koje u svom portfelju usluga nude i one vezane uz područje jezika i platformi Java te pratećih tehnologija.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: