HUJAK na DORS/CLUC 2012

Kao što smo već najavili, 19. manifestacija Dani otvorenih računarskih sustava/Croatian Users’ Linux Convention 2012 (DORS/CLUC) održat će se 23. – 25. svibnja 2012. u Zagrebu u prostorijama Hrvatske gospodarske komore (HGK, Nova cesta 5, Zagreb), a obuhvaća teme iz područja otvorenih sustava, operacijskih sustava GNU/Linux, otvorenih normi u Informatici i open source filozofije.

HUJAK je za ovogodišnju konferenciju DORS/CLUC 2012, prijavio predavanje pod nazivom “Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) – zašto, kako i kuda” u cilju promocije udruge HUJAK, te znanja, značaja i prisutnosti tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java, kao i drugih srodnih tehnologija.

Sažetak predavanja: Predstavljanje Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK), nastale inicijativom stručnjaka koji žele promicati tehnologije vezane uz jezik i platformu Java, koja je danas jedna od vodećih platformi za razvoj velikih informacijskih poslovnih sustava. HUJAK je udruga osnovana 2011. godine koja okuplja sve one koji su tijekom svog profesionalnog, znanstvenog ili stručnog rada bili uključeni u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java, a u 2012. g. postala je i članicom međunarodne grupe udruga Java User Groups. Primarni cilj udruge je promicanje znanja, značaja i prisutnosti tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te drugih srodnih tehnologija, a u ovom predavanju predstavit će se neki od ciljeva i aktivnosti udruge te planovi za ovu godinu, te će se govoriti i o uslugama koje je HUJAK u mogućnosti ponuditi, vezanim uz različite aspekte edukacije, certifikacije, testiranja i zaposlenja. Osim toga bit će riječi o druženjima članova, partnerstvima, sudjelovanju na konferencijama i nekim novim idejama vezanim uz predstavljanje proizvoda i kompetencija tvrtki članica koje se bave ovim područjem i sl.

Osim navedenog, prijavljeno je i kratko 5-minutno predavanje pod nazivom “Konferencija „Java 2012“

Sažetak predavanja: Predstavljanje prve Java konferencije u regiji nazvane “Java 2012“, koja se održava 29. i 30. svibnja 2012. u novom kongresnom centru Terma Tuhelj u organizaciji Hrvatske udruge Oracle korisnika (HrOUG) i Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK). U ovom kratkom predavanju najavili bi keynote i technical keynote predavanja Duška Vukmanovića (Oracle), prof.dr.sc.  Matjaža B. Juriča (Java Champion, Univerza Ljubljana, Cloud & SOA competence center, Oracle ACED), Angelike Langer (Java Champion, independent), Gavina Kinga (Java Champion, founder of Hibernate), Geertjana Wielenge (Oracle, manager at Netbeans team), Juergena Hoellera (Java Champion, SpringSource, VMware, Co-founder of Spring Framework Project), a osim navedenih, održat će se i još 30-tak kvalitetnih tehničkih i poslovnih predavanja, koja govore o platformama, tehnologijama, rješenjima, proizvodima, alatima, praksama i iskustvima, u kojima, osim članova udruga HrOUG i HUJAK, sudjeluje niz domaćih tvrtki kao što su AKD, Asseco SEE, Binaria, BTB, Calyx, CROZ, Evolva, Ericsson Nikola T4esla, Helix, IN2, Istra Informatički Inženjering, OptimIT, Oracle Hrvatska, Pardus, Perzej, Pet minuta, Podsjetnik, Sedam IT, Serengeti, SV Group i Vinteh.

Još jednom pozivamo sve da (dok nije kasno) prijave predavanja, a objavljene su i kotizacije, te članovi HUJAK-a imaju 10% popusta.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: