Oracle Days 2012

Oracle je ove godine po prvi put održao dvodnevnu konferenciju nazvanu Oracle Days 2012. U Hypo EXPO centru u Zagrebu okupljanje je podijeljeno na prvi “business” dan i drugi, tehnološki dan, a registrirano je više od 700 sudionika, od čega je i 500-njak došlo, a članovi HUJAK su također bili ondje.

Na otvaranju konferenciju oduševila nas mlada postava kluba Promenada (kazalište sjena – pobjednici trećeg SuperTalenta). Konferenciju je, uz pomoć uvijek zanimljivog Zorana Šprajca, otvorio Marin Tadić, generalni direktor Oracle Hrvatska, koji je “slavio” i 40 kvartala (10 godina) na toj poziciji. Naglasak uvodnog predavanja bio je na cjelovitim HW/SW rješenjima “engineered to work together”, poslovanju u oblaku i inovacijama.

Uslijedila su predavanja Stevea Wainwrighta, višeg potpredsjednika Oracla za tehnologiju u regiji EMEA, koji je objasnio kako se pojednostavljanjem tehnologije može doći do inovacija, a time i konkurentske prednosti, a u sličnom tonu je nastavio i Petar Bozadijev iz PricewaterhouseCoopersa, s temom pojednostavljenja IT-a.

Nakon toga predavanja su se podijelila po trackovima o čemu više možete vidjeti i na službenom programu na www.oracleday.hr. Tako su svoje poslovne slučajeve predstavili predavači iz Autozubaka, AZ fonda, Combisa, HT-a, HEP-a, IN2, Infodoma, Konzuma, Multicoma, Siemensa i Peveca.

Drugi tehnološki dan je ponovno otvorio Marin Tadić, a uslijedilo je dosta dugo predavanje Fragkiskosa Zervosa, Oracle Technology Managera, u kombinaciji s Moranom Kobal, Duškom Vukmanovićem i Ljiljanom Pericom, o Oracle Engineered Systems (Exadata, Exalogic, Exalytics). Nakon toga ponovno je došlo do podjele na 3 cjeline u kojima su predavači iz ATOSa, Combisa, FINE, IN2, NEOSa, i naravno Oracla, predstavili 15-tak tehnoloških tema.

Od Java svijetu zanimljivijih predavanja izdvojili bi vrlo kvalitetno predavanje Duška Vukmanovića iz Oracla o WebLogic Serveru 12c, velikom broju novosti koje donosi, ali i objašnjenju životnih ciklusa još uvijek aktualnih poslužiteljskih inačica. Osim toga Davor Stanić i Tino Cindrić iz NEOSa predstavili su svoj ADF Kickstart i showcase temeljen na aplikaciji za registraciju i pregled informacija o samoj Oracle Days 2012 konferenciji u Web obliku (i za mobilne uređaje).

HUJAK je bio prisutan na oba dana konferencije, a zahvalili bi ovim putem kolegama Vladimiru Radiću i Davoru Rankoviću iz HrOUG-a što su nam ustupili djelić svog štanda za prezentaciju udruge, kao i za zajedničku prezentaciju nadolazeće konferencije Java 2012.

Na kraju, zaključili bi da je bilo puno zanimljivosti te tema i predavača koje je bilo korisno poslušati, ali i da je ukupni dojam malo pokvarilo nekoliko sitnica poput pretjerane klimatizacije u velikoj dvorani, osjetne razlike u kvaliteti hrane business i tehnološkog dana, te situacije da dan prije konferencije baš i nije radio Web konferencije, kao i to što se u hodu mijenjalo lokacije predavanja (dvorane) što je zbunilo većinu sudionika, no ovo pripisujemo slučajnim pogreškama, te bi ocjenili kako je “ekperiment” s proširenjem Oracle konferencije na dva dana vrlo uspješno izveden.

Komentari su isključeni.