Java blog i okupljalište – prvi post

Zajedno s najavama skore dostupnosti platforme Java SE 7 (Java Platform, Standard Edition 7), jedna grupa entuzijasta odlučila je, motivirana pomanjkanjem razmjene informacija u lokalnoj zajednici, pokrenuti i ovaj blog na adresi crojug.wordpress.com.

Da objasnimo, odlučili smo se u nazivu bloga koristiti za kraticu CroJUG kao skraćeni naziv Java korisničke grupe (Croatian Java User Group) u nastajanju, koja bi okupljalja pojedince, Java stručnjake ili one koji to tek žele postati, na jednom (virtualnom, ali nadamo se kasnije i fizičkom) mjestu.

U ovu zajednicu su svi pozvani: korisnici, stručnjaci, profesionalci, konzultanti, arhitekti, programeri, edukatori, poduzetnici i mnogi drugi koju su na neki način vezani uz tehnologije zasnovane na programskom jeziku i platformi Java. Naravno,  tu nisu izuzetak ni pravne osobe, ulagači i drugi vizionari kojima je ovo prilika da se upoznaju i s drugim tehnološkim istomišljenicima.

A o čemu možemo diskutirati? Pa o svemu: od razmjene znanja, novosti i općenito informacije o raznim produktima, alatima, konceptima, tehnologijama, arhitekturama, praksama, iskustvima, obrazovnim programima, certifikatima, mogućnostima pronalaska zaposlenja ili pronalaska zaposlenika, do idejama o novim ulaganjima i revolucionarnim proizvodima koje je moguće izraditi.

Ukratko, da ne duljimo već u prvom postu – dođite, razgovarajte, družite se i imajte od toga neku korist i zadovoljstvo – i svi ćemo biti sretni i zadovoljni.

P.S. Za sve koji se pitaju zašto smo hostani na WordPressu koji je pisan u jeziku PHP, a ne u Javi, odgovor je da nam je to trenutno najjednostavniji (i najjeftiniji) način za početak 🙂

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: