Press release – Najava konferencije “Java 2012″

Najava konferencije Java 2012

Tehnologije zasnovane na jeziku i platformi Java predstavljaju jedno od najpropulzivnijih informatičkih područja u svijetu, a i u Hrvatskoj su danas Java produkti i alati vrlo rašireni u mnogim djelatnostima. Prva veća okupljanja zainteresiranih iz Java okruženja započela su u 2011. g. uz podršku Hrvatske udruge Oracle korisnika na „Java danu“ 16.-te HrOUG konferencije, nastavila su se osnivanjem i druženjima članova Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK), a sve to zajedno rezultiralo je idejom organiziranja prve Java konferencije u Hrvatskoj.

S ponosom najavljujemo prvu Java konferenciju, ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji, nazvanu jednostavno Konferencija Java 2012 koju organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika (HrOUG) u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Java korisnika (HUJAK) i kompanijom Oracle. Okupljanje sudionika Java zajednice na konferenciji Java 2012 jedinstvena je prilika da se na jednom mjestu čuju novosti i trendovi Java tehnologija i iskustva tehnološke i poslovne primjene.

Konferencija Java 2012 održat će se 29. i 30. svibnja 2012. u Zagrebu ili okolici (točna lokacija kongresnog centra bit će uskoro poznata), pa predlažemo da već sada u svom kalendaru rezervirate termin.

U dvodnevnoj konferenciji očekuju se uvaženi predavači iz mnogobrojnih domaćih poduzeća koji će predstaviti svoja iskustva, dostignuća i uspjehe s Java tehnologijama, ali i mnogobrojni poznati stručnjaci, strani i domaći, koji će predstaviti najnovije vijesti iz svijeta Jave, kao i najbolje prakse. Konferencija je namijenjena korisnicima, stručnjacima, partnerima, donositeljima odluka, ulagačima, vizionarima, poduzetnicima, svima vezanim uz razvoj – razvojnim inženjerima, konzultantima, IT arhitektima, istraživačima, edukatorima i svima drugima koji žele čuti i razgovarati o Javi.

Teme konferencije namjeravaju pokriti različite Java tehnologije i njihovo korištenje u poslovnom okruženju, a bit će grupirane u programske cjeline, uključivo:

  • Arhitekture i platforme Java
  • Hypes: Mobile, Web i Cloud
  • Radni okviri (frameworks)
  • Aplikacijski poslužitelji
  • Alati
  • Korištenje i integracija alternativnih jezika
  • Integracijska rješenja
  • Poslovni slučajevi i bogata korisnička iskustva
  • Edukacija, certifikacija, ostala rješenja …

Konačna tematska područja konferencije odrediti će se prihvaćanju prijava, a moguće su dopune navedenih cjelina.

Prijave predavanja putem HrOUG weba su već počele, a bit će otvorene do 16. travnja 2012., te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da prijave svoja predavanja u skladu sa smjernicama konferencije. Potvrde odabranih tema i konačna agenda očekuju se krajem travnja.

Još jednom predlažemo da u svom kalendaru rezervirate termin 29. i 30. svibnja 2012. te da svakako sudjelujete na konferenciji Java 2012.

Vaši,
HrOUG i HUJAK

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: